8. června 2006

Rady pro filmové Vary I.

V pátek 30.6. začíná 41. ročník filmového festivalu v Karlových Varech. Jezdím tam s jednoroční přestávkou od roku 1999 a návštěvu doporučuji kvůli jedinečné atmosféře nejen filmovým fanouškům. Vary jsou krásné město i bez festivalu, ale během něj omládnou a mění se na happening, jehož otevřenost obdivují filmoví fanoušci z celého světa. Kde si také můžete neformálně popovídat s režiséry typu Alexandra Payna?

Přestože má festival přehledný a informačně bohatý web a našli by se zkušenější matadoři, než jsem já, pokusím se postupně o sepsání pár subjektivních rad, které festivaloví novicové z oficiálních informací nevyčtou. Bez záruky, že letos bude možná něco jinak.


Rada č. 1: Pořiďte si Festival Pass

5. a 6. července jsou státní svátky, takže vzít si 1-2 dny volna a připojit k němu jeden víkend znamená, že si lze udělat do Varů příjemný letní výlet a prožít tam půlku festivalu. V takovém případě se vyplatí pořídit si nejdříve akreditaci aneb Festival Pass. Ten pětidenní stojí 700 Kč (pro studující asi o třetinu méně) a každý den lze na něj získat nejméně 3 vstupy na různé filmy, možnost rezervace lístků mobilem a vstup na tiskovky. Býval to i bezplatný vstup na otevřený bazén hotelu Thermal, odkud je nádherný pohled na Vary.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Tak letos už bazén pro akreditované zdarma nebyl. Vstupné bylo za dvacku. Pikantnější ovšem je, že ubytovaní v hotelu Thermal museli platit plnou cenu.