18. června 2006

Rady pro filmové Vary IV.

4. Co dělat, když je vyprodáno

K této situaci dochází velmi často, takže v první řadě nezoufat. Rezervované, ale nevyzvednuté vstupenky, se hodinu před představením uvolňují do pokladního prodeje. Stejně tak blokovaná místa pro VIPáky a novináře. Vyplatí se tedy přeptat se předem u pokladny, jaká je šance. 15 minut před začátkem představení je poslední (nevelká) možnost získat nevydané vstupenky na Last minute pokladně v Thermalu.

Pokud neuspějete ani tam, není ještě nic ztraceno. 5 minut před začátkem jsou na volná sedadla v sále vpouštěni držitelé běžné akreditace, kteří se obvykle už hodinu před začátkem začínají houfovat ve frontě před vchodem do sálu. Doporučuji zde držet přednostní pozice.

Je velmi pravděpodobné, že budou vpuštěni i další nad kapacitu sálu, pokud zbylo místo na sezení na zemi v uličce nebo u stěn. Jste-li tedy ve frontě cca do 20. místa (velmi záleží na konkrétním kině i personálu), máte slušnou šanci se dovnitř dostat. V případě Velkého sálu téměř jistotu. Výjimkou je mobilní "nafukovací" kino (letos Espace Dorleans) nebo osobní uvedení filmu významnou celebritou. V těchto případech nebývá z důvodu bezpečnosti vpuštěn nikdo, kdo nemá svoje sedadlo.

Přestože stoupá podíl otitulkovaných filmů, některé jsou simultánně tlumočeny. Proto před tím, než propukne euforie, že jste se nakonec do sálu přece jen dostali a dokonce obsadili pohodlné místo k sezení, nezapomeňte si vzít sluchátka.

Žádné komentáře: