16. června 2006

Rady pro filmové Vary III.

Rada č.3. Jak získat vstupenky

Včasná rezervace je základem úspěchu. Včasnou myslím fakt, že rozhodují minuty i sekundy. Prodává se od 29.6. vždy jen na daný a příští den.

První možností je stoupnout si do fronty k pokladnám (letos má fungovat 24 pokladen na 6 místech, většina v Thermalu a okolí), které se otevírají od 9 hodin. První místa bývají obsazena již okolo půlnoci těmi, kteří tu nocují ve spacácích. 1-2 hodiny před otevřením bývá fronta už pěkně dlouhá.

Komfortnějším způsobem pro držitele mobilů je natáhnout si budík na 6:55, po probuzení si rychle protřít oči a sáhnout po mobilu a přichystaných kódech představení, po kterých toužíte. Okamžikem sedmé hodiny je nutno co nejrychleji poslat rezervační SMS nebo zadat rezervaci přes formulář ve festivalovém WAP menu. SMS se týká jen zákazníků Eurotelu, kteří si tak mohou texty připravit už večer před tím a ráno jen odesílat. Kdo má rychlé prsty a trochu štěstí (tomu se dá napomoci vhodně zvoleným pořadím rezervací podle programových priorit), může za 5-10 minut pokračovat ve spánku, aniž by vylezl z postele. To může ostatně i ten, komu štěstěna ráno nepřála. Jsou totiž filmy, které se vyprodají během tří minut.

Kromě míst určených pro prodej na pokladnách a přes SMS a WAP jsou vždy ještě zvláštní sedadla blokovaná pro novináře a VIP hosty. Úplně nejsnadnější to tedy mají ti, kteří mohou požádat své privilegované známé o použití jejich speciálních akreditací.

Žádné komentáře: