23. června 2008

Pomáhat a chránit

Když zastavíme opilého řidiče, tomu pivo nemůžeme dát, musíme tedy oslovovat střízlivé řidiče. A ti jezdí přes den.

Tato akce není reklama. Hlídky se zaměřují hlavně na střízlivé řidiče. ... Jejich hlavním úkolem není kontrolovat opilce za volantem, ale naopak těm střízlivým rozdávat pivo značky Staropramen.

To nemá chybu.

Česká dopravní policie, zdá se, již vyřešila všechny vážné problémy a může se věnovat už jen vylepšování své imidž - přelakovaná auta, nový slogan a odměňování řidičů, kteří nesnědli ani rumovou pralinku. Ještě by mohla na zástavkách MHD rozdávat žvýkačky se slovy Děkujeme, že nekouříte.

Citát pro dnešní den:

nadpraporčice Lucie Polanská z policejní preventivně-informační skupiny

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Rád bych si do PČR rejpnul (oni fakt potřebují vylepšit imidž), ale zrovna tahle akce mi přijde sympatická. Paní policajtka ji vysvětluje trochu neohrabaně, ale upozorňovat lidi pozitivně na to, že nemají řídit nadraní namísto honění řidičů kvůli pitomostem je dobrej nápad :o) Možná by tenhle přístup pomohl snížit počet nehod spíš než radary a Kryštofové? Myslím, že pro počet nehod je důležitější, kolik je na ulici viditelných policajtů než kolik tam je neviditelných radarů. V cizině jsem se několikrát setkal s tím, že když dopraváci měří, jsou zdaleka viditelní - a sejmou pak jen ty pitomce, kteří nezabrzdí. Kupodivu je tam míň nehod než u nás...

svědek řekl(a)...

Vím, že to myslíte dobře, ale pořád mi přijde ujeté plýtvat skromnými silami ve dne na rozdávání produktů jedné soukromé firmy a soustředit se na řidiče, zda si náhodou nedali k obědu sklenku vína, pivo nebo dort s rumovou polevou místo toho, aby v noci viditelně hlídali, zda někdo neřídí opilý.

Rád bych si vážil policie, která svoji pozornost věnuje nejhrubším prohřeškům a používá zdravý selský rozum. Místo toho vidím, jak si léčí komplexy na pokutách za přestupky, které někdy ani neporušují smysl, ale jen literu špatně formulovaných zákonů.