26. března 2007

Jak poznám, že začalo jaro

Když svému milovanému plecháči nechám nazout letní gumy? Když se posune čas? Když Tara Fuki pokřtí nové album a blbou náladu zaženu zpět na sjezd ČSSD? Možná, ale hlavně tím, že je venku světlo, při němž by byla nová zrcadlovka doma nešťastná.

Fotodilema bylo rozhodnuto už před týdnem a již pár dnů mi doma zahálel Canon EOS 400D s objektivy Tamron 17-50mm f2.8 XR LD IF a Canon 75-300mm f4-5.6 III USM. Očekávaný křest na výjezdu do Gyoru musel být z důvodu klimatické anomálie a pracovních povinností odložen až na neděli.

Sluší se prozradit, že nákup proběhl v ANTIKFOTO na Mendlově náměstí, kde se chovali vstřícně a pomohli mi vše vyzkoušet a koupit za ceny, které se od těch internetových (s nejistotou kvality a data dodání daného kusu) liší jen o malé stokoruny, v součtu odhadem o 2 %.

Teď už se jen zkamarádit. Beru ho proto na prodloužený víkend do věčného města.

Citát pro dnešní den:

Jestli to nebylo bolestně obtížné, udělals to špatně. /Novoanglický aforismus/

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Chválím ti nákup v kamenném obchodě, mám též raději, když mi prodávají věci lidé a ne stroj ...... a ti lidé se mnou pomluví, poradí, půjčí... Za to těch pár stovek stojí.

Akorát s novoanglickým aforismem nesouhlasím. Naopak! Není třeba se trápit, abychom měli pocit, že děláme něco dobře a záslužně.

Jo a ten můj blog, to je nabídka, ne povinnost, doufám, že to nevyznělo nijak vtíravě, jen jsem napsala adresu, páč to považuji za slušnost. :-)

svědek řekl(a)...

K aforismu - s tím se snad ani nedá bezvýhradně souhlasit. Ale někdy to bývá příznakem zaslouženého výsledku. Umělci se tím ani netají, že nejlepší díla vznikají celkem bolestně.

K tvému blogu - nevyznělo :) Rád se k němu co nejdřív vrátím, zaujal mě.