15. února 2007

S primátorem lanovkou

Byl jsem dnes asi poprvé na besedě s politikem. MfD pořádala v divadle Husa na provázku besedu s novým primátorem Onderkou a musím říct, že na mě udělal dobrý dojem. Umí mluvit k věci, nevyhýbá se nepříjemným otázkám, nepůsobí arogantně a zdá se, že si je dobře vědom hlavních problémů i příležitostí, které Brno má.

Chtělo by se říct, že tohle ještě není dostatečná výbava pro funkci prvního muže ve městě, ale když vidím některé exempláře v parlamentu a ve vedení politických stran, vychází mi z toho Onderka jako celkem slušný a kvalifikovaný člověk.

O čem se diskutovalo? Převážně o romském ghettu okolo Francouzské a ne/navracení vily Tugendhat. Dobrou zprávou by mohlo být to, že primátor chce obnovit Útvar hlavního architekta a přimět městskou policii, aby si více hleděla míst se zvýšenou kriminalitou a méně pokutování psů bez košíku nebo parkování na nezpevněné ploše.

Zdá se, že v rekonstrukci Mendlova náměstí vyhraje "zelená" varianta, a také, že nebudeme muset platit za používání městské části dálnice. Dlouho odkládaná výstavba víceúčelové sportovní haly by mohla přinést Brnu mistrovství Evropy nebo světa v ženském basketbale 2009/10.

Na závěr přišel bonbónek v podobě primátorovy úvahy o možnosti dopravního spojení mezi nově budovaným univerzitním kampusem a výstavištěm formou např. lanovky nebo magnetické dráhy. Panečku, ta by byla na očích víc než to nové nádraží...

Citát pro dnešní den:

Brněnský primátor Onderka se v souvislosti s Bémem dokonce nechal slyšet, že pokud může primátor na dva měsíce zmizet a vykašlat se na reprezentaci, je otázkou, zda jej město vůbec potřebuje. Tak tedy odpověď pro primátora Onderku: Žádné město primátora nepotřebuje, to je jasná věc! Akorát v Praze pro to teď budou mít jasný důkaz.
/www.modernibrno.cz/

Žádné komentáře: