25. září 2006

Letos trochu jiný Invex

Přišla mi pozvánka na společenský večer k zahájení Invexu. Jeho hlavní náplní bývá - jak jinak - vyhlašování cen. Za nejlepší hardwarové a softwarové produkty, nejlepší expozici, osobnost roku (tahle je zajímavější, neboť je o lidech a k vítězství obvykle nestačí zazářit jen jednou) atd. Poslední roky se předávala i zvláštní cena z nejvyšších rukou Ministerstva informatiky. Pokud bude chtít Langer zachovat aspoň částečně tradici, vypadá to, že si budou příště manažeři odnášet cenu Ministerstva vnitra.

Vyhlašovací defilé bývá většinou dlooouhé a přečkat bez úhony se dá v případě, že je vtipný moderátor. U Duška nebo Macháčka jste si aspoň nemohli být ničím jisti. Letos má akci moderovat estrádní bavič Vladimír Hron. Dá se to vyložit i jako vyvrcholení snah pořadatelů přiblížit Invex coby mainstreamovou zábavu masám. Aby ne, když 8 pracovních dní před veletrhem není na oficiálním webu podrobný program jednotlivých akcí a stále se v přehledu míchají dohromady komerční prezentace a tiskovky s hlavními konferencemi a odbornými semináři.

Letos mě to však tolik netrápí. Po letech si budu moci veletrh výjimečně užívat jako pouhý návštěvník. Jeho nejslavnější éru v 90. letech jsem zblízka sledoval jako spolupracovník vystavujících stran na stáncích, posledních 6 let jsem měl na starosti program alespoň jedné doprovodné akce. Letos vezmu syna a vyrazíme za digitální zábavou. Hlavně tedy ať je hezké počasí a pitelný poctivý burčák.

Citát pro dnešní den:

Stav k datu 16. 8. 2006. Změna programu vyhrazena!
/Poznámka pod přehledem akcí doprovodného programu na webu Invexu dne 25. 9. večer/

Žádné komentáře: