31. prosince 2009

Vůně nafty a benzínu od Phila Marlowa

Už jsem delší dobu nenašel na webu autora, jehož texty bych sjížděl měsíce zpátky a pořád neměl dost. A to v tématu, které zase až tak nevyhledávám. Na webu Auto.cz, kde bych to ani nečekal, a kde jsem se už párkrát nacházel, až teď trefil moji pozornost blog GTI.

Nemůžu si to nechat jen pro sebe a tak ať už jste fandové do motorů, sváteční jezdci nebo zatím jen latentně toužící po nějakém miláčkovi silnic, ponořte se do vyprávění ve stylu Raymonda Chandlera a nechte se poučit od profesionála, jak si jít pro nové auto, nebo vy starší se rozvzpomeňte, jak se to dělávalo za dob embéček a žigulíků.

Na dřeň praktické rady jak správně seřídit sedadlo a jak načerpat u pumpy myslím oceníme všichni. Pokročilejší matadoři se můžou pustit do ještě náročnějších kousků - cesta po D1 a předjíždění v kopci.

Citát pro dnešní den:

Můžeš také ale vejít do dějin prodejny tím, že přejedeš technika a koupíš si s sebou i jedno křídlo vstupních dveří.

1 komentář:

svědek řekl(a)...

Nenechte se mýlit, GTI má mnohem širší rejstřík, než se může zdát z mého výběru. Má vkus a cit nejen pro zvuky motoru - Mark Knopfler, Jethro Tull, Sting, Radůza, Joe Cocker, Vivaldi - a píše o nich s přehledem. Za srdce mě nejvíc vzala ta o CD Billie Holiday.

Za vrcholné číslo pak mohou fandové sci-fi pojmout jeho sedmidílné pokračování Proseku. Hádám, že se vám bude líbit i to syrové vzpomínání k 20. výročí Tenkrát na východě.