25. prosince 2007

Vánoční pohádka unaveného rodiče

- "Neotvírej to proboha! Kolikrát to mám říkat? Seš hluchá? Okamžitě tu lednici zavři!"
- "Vysvětli to tomu dítěti. Nezaměřuj se pouze na to, co dělá špatně. Buď pozitivní. Nepoužívej rozkazy. Vynucená poslušnost je stejně něžádoucí jako vzdor. Dneska bude poslouchat tebe, v patnácti drogového dealera. Nebuď autorita, ale partner. Nepoužívej mocenský přístup. Oslovuj ji křestním jménem."
- "Baruško, miláčku. Tohle je opravdu velmi drahá láhev. Kdyby ji někdo rozbil, tatínek by byl moc smutnej, víš? Ty jsi moje skvělá holčička!
Aha, už jsi ji dokázala vyndat. Opravdu šikulka. Ale myslíš, že bys uměla tu VELMI DRAHOU LÁHEV vrátit zpátky, aby se náhodou nerozbila? Ne, tak ne, oběma rukama! Ne!"
- Kurva, já to věděl.


Přeji všem klidné vánoční svátky a tatínkům & maminkám mezi čtenáři hodně lásky a trpělivosti. Já si jdu zase zalítat s vrtulníkem a pokusit se o čistý gam na Nintendu.

Koho serou Vánoce, ať přijde na panáka.

Citáty pro dnešní den:

z knihy Michala Viewegha Krátké pohádky pro unavené rodiče

2 komentáře:

Hana Kostovičová řekl(a)...

Ok. V kolik?
:-)

svědek řekl(a)...

Bahance bylo poskytnuto varování o škodlivosti alkoholu ve větších dávkách a pozvání pro příští dny do okolí chaty Paprsek v Jeseníkách. Pokud se tam někde budete nacházet naladěni na pohádkovou vánoční vlnu, můžeme zkusit panáčkovat ve větší společnosti :)