9. dubna 2007

Dobrá světla II

by x-horizon, DeviantArt.com A ještě pár odkazů na oblíbené fotografie a jejich autory, které stojí za to vidět. Tady dvojnásobně uvítám komentáře s vašimi vlastními tipy. Kdo je váš oblíbený fotograf?

Yann Arthus-Bertrand
Nedá se říct, že by krajinky byly mým nejoblíbenějším fotožánrem, přesto na prvním místě bez váhání jmenuji tohoto Francouze, který fotí - zemi. Lítá přitom dost vysoko a ukazuje nám obrazy, které bychom si měli chránit. Už jsem o nich psal zde.

Jan Šibík
Reportáže z politických a sociálních konfliktů si nejčastěji vybírá jeden z našich nejznámějších fotografů, který se prosadil i v zahraničí. Jeho fotky zdobí stránky Reflexu nebo nedávno publikované knihy Má americká krása a Návrat do Jeruzaléma.

Jiří Kolbaba
Brněnský fotograf a cestovatel fotí přirozeně hlavně přírodu. Pobesedovat nad fotkami např. z Antarktidy, Aljašky nebo Bali s ním můžete často v Zemanově kavárně.

Jan Šroubek
Berounský fotograf má rád Beatles, dobré víno a slušné lidi. Ještě bližší jsou mi jeho fotky.

U&I Magazine
Fotky mých oblíbených amatérů na Flickru si můžete najít přes odkaz v levém sloupci. Pro rozsáhlou komunitu uživatelů Flickru příležitostně vychází i tištěný magazín U&I (ty a já), který svépomocí vydává a do kterého píše a vybírá fotky Taku Kumabe z Ontaria.

DeviantArt
Další příklad toho, co dokáže komunita spřízněných umělců. Podívejte se sami, kdo stojí za tímto webem (odkaz úplně dole About us).


Foto pro dnešní den:

pochází z webu DeviantArt, autor x-horizon

Žádné komentáře: