15. ledna 2011

Barvy města (Santi Garcia)

Už dlouho jsem se nedostal k představení dalších z obdivovaných fotografů na Flickru. O pár tipů se chci ještě podělit a dnes tedy pokračujeme se Santi Garciou z Barcelony, který publikuje pod nickem FOTOURBANA. Jeho další práce najdete na webu Fotografia Urbana (španělsky).


...


Z jeho tisícovky kousků se vybírá těžko, protože nemá až tak vyhraněný žánr. Mám rád hlavně jeho portréty a tak začneme těmi v mém oblíbeném čtvercovému formátu. Ve srovnání s podobnými fotkami postav na schodišti mě tady fascinuje ten barevný kontrast červeného deštníku na zeleném pozadí a hra světla a textur na bočních zdech.


...


Když si rozkliknete snímek s žilkami listů, lépe pochopíte geniální název fotky. Ta vedle zase ukazuje, jak dramatickou atmosféru detektivního příběhu dokáže Santi navodit pouhým stínem a barevnou tóninou.


...


Garçon is the French word for boy. In English, and various other languages, it was adopted in the specific meaning of a (male, usually young) waiter, especially of low rank in a larger establishment, who serves customers food and/or drinks. However, in France, it is considered rude to address a waiter as garçon. (Wikipedia)

1 komentář:

pepetka řekl(a)...

Díky za tip, neznala jsem. Zajímavé fotografy z flickru zaznamenává i Michal Fanta na svém blogu http://www.odcloneno.com/flickr-interview/, taky pěkný materiál...

pepetka