2. srpna 2007

Zpět doma aneb proč je siena pálená

Jaké to je, když se vrátíme z cest? Nostalgie po vůni dálek, lízání ran, chuť se ještě jednou podívat na některá z míst, chvála našeho chleba. Hledání rytmu, kterého se budeme zase těžce zbavovat.

Na psaní nějak nezbývá vůle, tak aspoň fotodokumentace na Flickru. Dolomity, Siena, Volterra, San Gimignano, sienská Kréta, Montalcino, Montepulciano, Chianti a přes 3000 km na tachometru. Buon giorno, aperto, trattoria, arista, contorni, birra alla spina, vino rosso della casa, gelato, cafe americano, conto, uscita.

Citát pro dnešní den:

Jižně od Sieny se rozkládá řídce obydlená oblast se světlými jílovitými úbočími, na nichž se pasou ovce, rostou cypřiše a občas se vyskytne monumentální statek. Tato poklidná krajina byla srdcem oblasti středověkých klášterů v Toskánsku.
/Itálie, turistický průvodce/

5 komentářů:

tom řekl(a)...

ty fotky jsou úžasné. navíc je to krajina, kam se už dlouho chystám. o důvod víc tam skutečně vyrazit. díky :)

Anonymní řekl(a)...

taky jsem obdivovala fotky, popravdě jsem netušila, jaký jsi portrétista! :)

Talking to Myself řekl(a)...

Krásné fotky, opravdu - memento mori bolestného návratu zpět do pravidelnosti ranního vstávání a rytmu každodenní nutnosti; drž se.

A díky za tip - jednou tam pojedu.

svědek řekl(a)...

Díky vám všem. Jsem rád, že vás Toskánsko taky uchvacuje. Kdybyste potřebovali praktičtější tipy na cestu, ozvěte se.

To TtM: Kdyby bylo kam, napsal bych víc. Teď snad jen, že cesta okolo Irska je na mém seznamu už asi 2-3 roky (s Toskánskem tomu bylo podobně :) a že tvoje fotky a psaní jsou dalším důvodem jet už příští rok.

Anonymní řekl(a)...

Navraty jsou nejhorsi... Vzdycky se bojim, co me bude doma cekat... a navrat do prace a vsedniho zivota taky nebyva zrovna prijemny:-(