8. ledna 2010

TyTrubko, vidíš ty elegantní křivky?

Na modrého dvoudveřového Spartaka mám jen matné dětské vzpomínky z fotografií. V negližé držím obrovský bílý volant a oči mi výmluvně září. I kdybych uměl mluvit, nenašel bych slov.

Na další škodovku - 100L - si pamatuji sakra dobře. Sloužila naší rodině přes 20 let a na stará kolena se podívala se čtyřmi čerstvými inženýry (gender aktivistky snad odpustí) až do Normandie.

Prvním autem, které jsem kupoval už sám, byl pětiletý Mitsubishi Colt C50. Do teď na něj vzpomínám s něhou a docela se mnou hnulo, když jej loni zavezl tchán na vrakoviště. Později přišly Opel Vectra B a Audi A4, můj první diesel. Oba skvělé vozy, ale co naplat - také jsem nebyl jejich první.

Při listopadovém čekání na nové auto jsem se aspoň kochal na YouTube tím, jak se reklamky snaží svést naše emoce. Tyhle jejich cukrbliky se mi líbily asi nejvíc...





Zatímco předchozí dva jsou pastvou pro oči a obě automobilky za ně musely utratit majlant, ten následující vítězí svou jednoduchostí a jasným reklamním sdělením, s nímž jsem se už dávno ztotožnil. /No dobrá, nejlepší design předku má BMW, ale kdo se má dívat na ten zadek?/



Komu tohle nestačí, zbývá princezna Lada, s níž si užijí legrace i ty nejstarší ročníky.

V každém případě se nezapomínejte poutat...

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Musim taky jednu pridat - Genialne jednoducha a sebevedoma.. DER NEU OCTAVIA RS ... http://www.youtube.com/watch?v=Y5gBssQ4xzg PM

Ladislav Bittner řekl(a)...

A6?

svědek řekl(a)...

Vidím, že na RS6 mě netipuješ :) Odpovím ti takto...
www.youtube.com/watch?v=KzaaREoFwkM

A vrátil jsem se k benzínu.

Ladislav Bittner řekl(a)...

Takže A4 2.0 TFSI?

svědek řekl(a)...

S Lacem jsme si upřesnili naše nádobíčko separé, abysme tady nepůsobili jako dva puberťáci, kteří se trumfují, kdo má jaké číslo :) Abyste totiž pochopili - oba jsme si přivezli svoji zbrusu novou krasavici v naprosto stejný den.

A já dodávám, že blog GTI jsem objevil právě přes blog Lacův, který jsem také nedávno sjížděl docela dlouho a nevěřícně zíral, kolik máme společného.

Jasně, blogová celebrita, řeknete, měl bych ho dávno znát. Jenže já se tenkrát - když jsem k němu zavítal poprvé - nějak špatně díval a nechal si to příjemné čtení až na tyto zimní dny.

svědek řekl(a)...

K té reklamě na Hondu Accord - cena 6,2 mil. dolarů, 3 měsíce práce, vyšel až 606. pokus.