27. února 2008

Kuře za stovku. V hodinkách.

Utratil jsem dnes v Bontonlandu osm stovek za cédéčka. Pro někoho asi holá magořina, když se dnes dá skoro všechno zadarmo stáhnout. Jenže já si nejsem jistý, zda by se mi to všechno chtělo hledat a zda bych to nakonec vůbec sehnal. A taky rád za takové skvosty české pop-music zaplatím. Odhaduji, že jedna skladba mě vyšla průměrně na čtyři koruny, a to mi přijde jako dobrý obchod.

Vladimír Mišík, Jan Spálený, Jasná páka, Stromboli, Yvonne Přenosilová, Dan Bárta. Výprodej slavných alb z komínků na paletě v rohu prodejny. Včetně Kuřete v hodinkách, některými považováné za naše nejlepší rockové album historie. Jednotná cena 99, dvojCD za 149. Zvonění na časy? Vymetání skladů a přechod na online prodej?

Připadal jsem si s tím balíčkem trochu nepatřičně. Za tato alba se na poloilegálních burzách dávaly minimálně desetiny měsíčního platu (běžné LP přitom stávalo před revolucí 44 Kčs), mezi deskami v bytech zaujímala posvátná místa. Teď jsou spotřebním zbožím a prodávají se po kilech. Z regálu ve výši očí na to shlíželi věčně zelení Michal David a Dalibor Janda, ocenění trhem asi na trojnásobek.

Citát pro dnešní den:

Můžete mě vidět vzlykat, slyšet mě, jak spustím křik
/Vladimír Mišík, Sladké je žít/

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

...má milá, třeba se vztekni, nebude se mě nebožtík! :-)

Anonymní řekl(a)...

Díky za tip, Kuře v hodinkách si musím koupit !!! Sice dám 200 za benzin a něco za parkování, ale Kuře za kilo musím mít :-) Ale vážně, když se mi v autě v přehrávači spustí předehra k Rámu cizích obrazů, vždycky zrychlím :-)

svědek řekl(a)...

Pokud byste chtěl, můžu vám ušetřit parkování a koupit to pro vás s tím, že si to předáme na klidnějším místě, třeba u skleničky dobrého vína ;)

Anonymní řekl(a)...

Bezva koupě. Taky bych do toho šla. Vím, že dnes se moc CD nenakupují, ale sem tam, když jde o interpreta mému srdci blízkého, tak proč ne.

Anonymní řekl(a)...

Taky si někdy připadám jako z Marsu, když na pult Bontonlandu vyskládám CD nebo DVD... Ale jsou prostě autoři (Radůza, Nohavica, Coldplay, Ester Kočičková nebo soundtrack ONCE) nebo filmy, které chci mít na originálním nosiči...

svědek řekl(a)...

Tak, tak, Ester jsem si tam koupil teď v pátek.