24. listopadu 2007

Na tazích v Dánsku

Čekali byste takový obraz na zdi kongresového sálu, kde se koná mezinárodní IT summit? Já tedy ne. Jenže Dánové v něm, předpokládám, nevidí socialistický realismus 50. let. Pro ně je to jen obraz doby, za kterou se nemusejí stydět.

A takhle v Dánsku vypadají TV zprávy o počasí. Neptejte se mě, proč nemají obrazovku v příjemně vytopeném studiu, kde může hlasatelka předvést poslední modely šatů barevně ladící s postupující frontou. Zdalipak by do takové sloty, kde táhne ze všech stran, novácké rosničky vůbec vystrčily... nos?

Sedm z deseti Dánů prý překračuje na silnicích povolenou rychlost. Proto přistoupilo několik občanských aktivistek k netradičnímu řešení (asi 2min video pro starší 15 let). Byl jsem připraven pořídit očité svědectví pro naše řidiče a inspiraci pro případné následovkyně u nás, ale asi jsem se nenacházel na těch nejproblematičtějších silničních tazích. Tak aspoň jak vypadá "Stodolní ulice" v Aalborgu, kam se chodí na tahy noční.

Citát pro dnešní den:

Kdyby byl cukr sněhem, sypal by se na nás shůry a měli bychom sladké čepice. Milovaní lidé by tak byli opravdu k sežrání.
/volně podle textu na obalu od cukru, který dávají na lince SAS/

Žádné komentáře: