28. března 2010

Ryzlink party

Jaro se nesměle klube a já tu mám ještě jeden rest z podzimku, o který jsem se chtěl podělit v touze po interaktivitě s vámi, kdo máte v oblibě tuhle odrůdu.

Inspirováni jedním slepým testem jsme ve dvou párech provedli soukromou degustaci rýnských ryzlinků. Celkem se nám sešlo osm různých vzorků (na závěr je doplnila láhev sauternského, které dlouho čekalo na zvláštní příležitost), ne něž můžete popatřit níže.



Bylo mi jen líto, že jsem je nedokázal doplnit o pozdní sběr 2008 od Milana Sůkala z Nového Poddvorova. Byl mým překvapivým vítězem ve třetích komunitních bedýnkách pana Skleničky a nikde na webu ani ve vinotékách okolo jsem jej nenašel.

Tak co myslíte, kdo se dostal na bednu? A když jsme v té éře gender studies - u kterých vín se nejvíc lišila mužská a ženská chuť?

8 komentářů:

Hana Kostovičová řekl(a)...

Těžko říct, ani jedno jsem neochutnala a z etiket člověk chuť nevyčte. Ale sbírka lahví je to pěkná... :-)

Sklenička řekl(a)...

Některé neznám, u ostatních nepřečtu ročník :o) Ale ženským mohl chutnat Znovín nebo Reisten (podle toho :), klukům Alsasko nebo Mikros. Kdyby byl Mikros 05, tak by se chutě snad ani nelišily :o)

Sůkala by ještě mohl mít Český archiv vín? Nebo Sklenička, jeden nebo dva kousky :o)

svědek řekl(a)...

Tu fotku lze kliknutím zvětšit a pak ještě jednou na detail, takže ročníky by měly jít na vinětách rozpoznat.

Trefil jste to tak napůl :) Ale hlavně - co tedy vyhrálo? Každý z nás udělil tři body za první, dva za druhé a jeden za třetí místo.

Ještě si někdo přisadí, ryzlinkovci?

svědek řekl(a)...

Dáky za tip na ten Český archiv, vážně ho tam mají, za 290 Kč. Ještě je ale ve hře jarní výlet do Nového Poddvorova a přímá podpora výrobce :)

Jan Čeřovský řekl(a)...

Doufám, že vyhrál Reisten :o) A ještě víc doufám, že to nebyl Sauvignon ze Sauternes :-D

svědek řekl(a)...

Sauternské to vyhrát nemohlo, pilo se až na konec po uzavření volebních místností :) A bylo nám líto nepustit tu láhev na společné focení, když se taky zasloužila o takovou hezkou tečku za tím naším večerem.

svědek řekl(a)...

Tak jsem si dnes vyzvedl čtvrtou Skleničkovu bedýnku a abych se na ni mohl plně soustředit, nebudu to tady protahovat.

Ač by to žádný z nás předem netipnul, vyhrál Čebav, který jako jediný bodoval u nás všech čtyř (byť ani jednou na prvním místě).

Druhý skončil Alsasan - díky mužským hlasům, u ženských protějšků myslím nebodoval. A třetí Cépage z Nového vinařství - zde přesně naopak. Ach ten testosteron...

Sales řekl(a)...

Ad přímá podpora výrobce: na tu už je asi pozdě :-( Sůkalův ryzlink bude asi už jen u Marka, v Českém archivu.