11. října 2007

Co se mi právě honí hlavou

1. Zatímco stále častěji narážím na články a odkazy na Second Life, Facebook a Twitter, můj skutečný život (neboli erelko) je tak naplněný, že nemám čas ani pořádně fotit a být si svědkem. Opravdu mě neláká, abych se jako spanilý nebo drsný avatar v eselku seznámil s virtuální krasavicí, abychom si společně zařídili virtuální byt, kde spolu budeme sledovat film, oba fyzicky na opačných koncích zeměkoule, města nebo ulice. A nebo by vás zajímalo, co mi teď právě spadlo ze stolu a odkud jsem se před chvílí vrátil?

Ale na druhou stranu - když jsem měl jindy více času a chuti blogovat - znamená to, že můj reálný život nebyl dostatečně plnohodnotný a proto jsme potřeboval únik do virtuálního světa internetu?

2. Mám zase nějak moc práce, sotva se stačím nadechovat nad hladinou. Zatímco první dvě třetiny roku byly v historii posledních let neobvykle oddechové - až mě to někdy zaskočilo (zdá se, že nedostatek stresu může být pro navyklé tělo a ducha stejně nezdravý jako jeho přemíra), poslední týdny se nápor úkolů z několika projektů kumuluje až příliš. Pokračuje hledání zlaté střední cesty.

3a. Návštěva zubařky, narozeniny s poníkem, zimní obutí pro auto a svoje nohy, Invex, skladování většího množství vína, Katalánci.

3b. Opravdu? Nemyslím teď náhodou na něco úplně jiného, o čem tu jen nechci veřejně psát? Nestylizuji se do někoho, kdo nejsem? Má ještě tento blog stejný smysl jako v době, kdy jsem ho začal psát?

Citát pro dnešní den:

Proč podle vás vaše knihy lidé čtou? Protože v nich nacházejí příběhy, které jim chybějí v jejich vlastních životech?
To asi ne, protože potom by byli nejlepšími čtenáři nezaměstnaní, kterým čas ubíhá díky televizní obrazovce nebo postávání na rohu ulice a čekání na dobrou duši, která jim pomůže několika groši na vodku. Takoví lidé spíš nečtou. Myslím, že u lidí, kteří čtou, se toho v životě děje celkem hodně, jenomže chtějí, aby se toho dělo ještě více... Proto čtou knihy. /Rozhovor s Andrzejem Stasiukem/

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Někdy je dobré si odpočinout od blogování.
Proč lidé čtou? Ani nevím. Ráda čtu a nevím proč. Vtipné. Asi pro ty příběhy. Neznamená to, že mám chudý a nevyplněný život, ale spíš to, že nikdo z nás nedokáže zažít vše, co knihy dokážou pojmout.

svědek řekl(a)...

Jednoduché a pravdivé vysvětlení, díky.

Anonymní řekl(a)...

Pokud ti stačí můj názor, tak jsem ráda. I když... třeba je to všechno jinak. Záleží na výběru.