17. září 2007

Vaříš jako krysa

Tahle slova vyřčená po jídle by se jednou mohla stát pochvalou. Pokud se animovaný film Ratatouilles dočká i dalších pokračování jako třeba Shrek, možná změní náš pohled na zvířátka z odpadních stok.

Poprvé jsem se o něm dozvěděl na blogu Matesoly a netrpělivě pak příběh z prostředí restaurační kuchyně očekával. Nápaditý příběh krysy s výjimečně vyvinutou chutí, která ovládne zákulisí jedné pařížské restaurace, má všechny předpoklady, aby uchvátil diváky všech generací. Tedy aspoň těch těch, kteří mají rádi jídlo. Právě jemu byla v digitálních animacích věnovaná speciální pozornost a tak věrně zobrazené textury poskakující na talířích i pánvičkách potěší nejen zrak.

Připravte se na to, že až půjdete z kina, budete mít na něco chuť. Já jsem na to šel ve stopách krysáka Rémyho a dal si doma extra tvrdý sýr Gran Moravia a hrozny.



Citát pro dnešní den:

The original Ratatouille Niçoise used only zucchini, tomatoes, green and red peppers, onion, and garlic. The dish known today as Ratatouille adds eggplant (aubergine) to that mixture.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Že bych zašla...? Sýry, to je moje. ,o)

svědek řekl(a)...

Pak bych se vsadil, že nebudeš litovat.