13. září 2007

Once

Glena Hansarda (The Frames) bylo možné v posledních letech u nás vidět často. České publikum si oblíbil a ještě více Markétu Irglovou z Valašského Meziříčí. Nejdříve spolu u Indies natočili album The Swell Season, pak dobyli Ameriku.

Film Once, kde hrají hlavní role, vyhrál cenu diváků na festivalu nezávislého filmu v Sundance a obdivem nešetří zvučná jména. Tržby za první tři měsíce prý skoro 50x převyšují výrobní náklady.

Zatím jsem se ptal na soundtrack jen v jednom obchodě a nic o něm nevěděli. Zatím o filmu není zmínka ani v programech kin. Ale jednou...



Verš pro dnešní den:

So if you ever want something
and you call, call
then I'll come running
to fight and be at your door
when there's nothing worth running for

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Když jsem o tom filmu četl na fffilmu, hned jsem si pomyslel: díky za p2p sítě... protože i kdyby nakrásně u nás byl distribuován, tak do našeho města nedorazí a pravděpodobnost, že se mi povede udělat si čas a zajít do nějakého klubového kina v Praze, je nulová.

svědek řekl(a)...

Když já jsem takový staromilec a ani na dvd mě pořádný film plně neuspokojí. Vzhledem k tomu, jak multiplexy vytlačují normální kina (v Brně zbývají tři a jedna kinokavárna), jsem asi druh na vymření.
Ale kdyby Once dlouho v našich kinech nedávali a ty bys to už měl staženo, možná by to bylo dobrá kulturní vložka na příštím mtx srazu ;)

svědek řekl(a)...

Původní trailer byl na YouTube bohužel smazán, tak tu linkuji ten oficiální od Bontonu. Sestřih není zdaleka tak dobrý a myslím, že byste si jej užili lépe i bez českých titulků.
Milá studia a distributoři, pokud nejste schopni udělat kvalitní trailer, nechte to raději na fanoušcích. Jde vám o propagaci filmu, která bude mít za následek vyšší návštěvnost a přijmy, a nebo považujete za důležitější dostatečně dlouhé promotion značky?

pepetka řekl(a)...

Tak už je to tady, Once dorazí brzy do ČR :) Pravda... půjdu na něj do toho popcornového kina, ale pořád lepší, než si jej nechat ujít.

Anonymní řekl(a)...

Mám toho plný blog, písní, textů, dojmů, včera jsem Once viděla a začínám být na této nezávislé produkci závislá :-))