7. května 2010

Takhle ve mně vyjou vlci

Hitparáda Steve & Ben´s Top má horkou novinku. Moc se neušklíbejte, o první příčky zde každý týden hlasuje pár věrných návštěvníků na webu evangelického faráře Štěpána Hájka. Milovníci tesknivého a přiopilého akordeonu tam mohli objevit třeba Helemese - trash folk, šraml a nebo mužský šanson z Kyjova. A nebo teď pražskou písničkářku Martinu Trchovou.

Své debutové album Čerstvě natřeno vydala už v roce 2005. Producentem toho čerstvého - Takhle ve mně vyjou vlci - je jablkoňský Michal Němec. Pouštím si ji pořád dokola a nejde mi z hlavy, ne a ne. Navarovsko-radůzovské texty, originální hříčky s rýmy, čistý a jistý hlas, jazzová lehkost s temnými tóny kontrabasu.



A zase musím myslet na opravdovost a předstírání. Na maskování a hraní her v téhle divné době. Jak to říkal Michal Horáček? "Tenkrát nic nešlo, ale na všem záleželo. Zatímco dneska jde všechno, ale na ničem nezáleží."

"Riskující osobní život je podmínka - v dobách vítězícího mediálního bulváru, uniformity, diskontinuity a téměř zániku osobnosti." Zdeněk Rotrekl

"Bez samoty není vnitřní hloubky, ... bez poznané bolesti nemůže být radost." Jiří Šlitr

Žádné komentáře: