13. ledna 2007

Z poličky na Poličku

Z poličky jsem si dnes vybral CD Hegerové a Kopty. V půlce listopadu jsem jej koupil ve svém oblíbeném krámku s knihami a hudebninami v Poličce. Vedou jej lidé, kteří to nedělají jen pro peníze a dají se tu najít věci jinde zapomenuté. Ochotný a znalý pán za pultem má vizáž rockera, který už něco pamatuje. Každý rok se tam zastavím asi na hodinu a udělám si radost. Např. s 99.9 F od Suzanne Vega nebo s dávno vydanou Bittovou.

V Poličce, která sama o sobě stojí za výlet, se nabízejí minimálně dvě místa k posezení. U hradeb, jen kousek dál od zeleno-modro-žlutého domečku s věhlasným šenkem, kde v čase obědu a večeře není snadné najít místo, se nachází Cafe Net Restaurant. Brali jsme jej jako východisko z nouze, ale odcházeli nadšeni.

Útulně vybavené a nasvícené prostředí obsluhují dvě šikovné a spanilé servírky. Místo oplývá bohatým výběrem výtečné krmě za rozumný peníz, několika počítači vedle v místnosti a wi-fi, máte-li s sebou svůj. Nahlídnout můžete přes web kameru.

Ke kávě doporučuji ořechovou bábovku s malinami, kterou jsem si podle známější čokoládové varianty pro sebe pojmenoval světloušek.

Verš pro dnešní den:

Už dávno líčkem na líčku
neleželi jsme spolu,
za nehtem tvýho malíčku
jdu bos po horkém molu

Žádné komentáře: